SNF Cercetare-dezvoltare, instruire

» Politici de management » SNF Cercetare-dezvoltare, instruire

Spiritul inovator este motorul dezvoltarii SNF. Din aceasta cauza, SNF se concentreaza pe activitatile de cercetare si proiectare.

Importanta unei retele globale si a colaborarii atat intre unitatile de productie si grupul SNF, cat si cu utilizatorii finali a fost intotdeauna recunoscuta ca un factor de baza al inovarii.

Dispunand de un puternic departament de cercetare-dezvoltare, de o retea internationala de parteneri si punand accentul pe cresterea zonelor de influenta si a pietelor de desfacere, se asigura bazele viitoarelor succese ale SNF.

Activitatile noastre sunt orientate spre nevoile clientilor. Scopul principal este de a optimiza dezvoltarea de noi structuri moleculare obtinute prin cercetare si de a asigura o eficienta crescuta a verificarilor tehnice efectuate pe teren pentru clientii SNF.

 

 

  • 150 de cercetatori si tehnicieni
  • 100 de produse si retete de formulare noi in fiecare an
  • 430 brevete de inventie
  • Colective de specialisti in domeniile tehnologic si de marketing
  • Proces enzimatic unic

Laboratoarele de cercetare SNF Floerger dezvolta zilnic noi produse si procese, pentru a satisface nevoile diverse ale clientilor sai industriali. Abilitatea SNF de a raspunde rapid la toate problemele puse de clienti este factorul de baza al dezvoltarii sale mondiale.

Competenta ridicata a departamentului de cercetare si dezvoltare al SNF este interfata intre productie si utilizarea produselor.

In afara de facilitatile pentru analiza si dezvoltarea de noi produse, Departamentul de cercetare - dezvoltare s-a extins pentru a include laboratoare-pilot pentru fiecare domeniu de utilizare in parte.

Scopul este sa se optimizeze dezvoltarea de noi structuri moleculare rezultate direct din cercetare si sa se asigure cresterea eficientei sprijinului tehnic in teren pentru clientii SNF.

 

INSTRUIRE

Personalul SNF a crescut de la 20 de persoane la infiintare, la aproape 3700 in prezent.

Din 1983, SNF a avut o crestere constanta a fortei sale de munca in toate domeniile socio-profesionale. In prezent, SNF are aproximativ 3700 de angajati in 60 de reprezentante din toata lumea.

In Europa sunt 1200 angajati, dintre care 899 in Franta (25% din forta de munca totala).

Varsta medie este de 39 ani, cel mai numeros grup fiind cel de 41-45 ani. 60 % din angajatii SNF au lucrat cel putin 10 ani in companie.

Rata transferului din unitate este extrem de scazuta : la SNF de la 3 % in 2007 la 2,33 % in 2012, ceea ce probeaza devotamentul salariatilor pentru companie. Acest fapt a avut un impact pozitiv asupra calitatii muncii si satisfactiei clientilor.

Ca furnizor de locuri de munca, politica sociala a SNF este una pe termen lung si se bazeaza pe instruirea propriilor angajati la locul de munca. SNF incurajeaza calitatea si construirea unei cariere si pune accent pe motivarea si dedicatia personala a tuturor angajatilor.

Activitatea SNF se bazeaza pe expertiza sa unica de specialitate si, de aceea, acorda o mare importanta instruirii propriilor angajati, in cadrul unei politici bazate pe calitate si cercetare de inalta specializare. Toate categoriile de angajati sunt incurajate sa se inscrie in programe de instruire, care acorda o mare importanta componentei de comunicare verbala, esentiala pentru dezvoltarea internationala a SNF.

SNF a creat in anul 2007 si o pagina web pentru resurse umane, care este intens utilizata in actiunile de instruire.

Sunt afisate 3 manuale care pot fi consultate de toti angajatii ; ghidul DIF (Dreptul individual de instruire), ghidul GPEC (competente si conducerea temporara) si ghidul RH (de resurse umane) . Aceste trei documente prezinta scheme de instruire si abilitati necesare de management in cadrul SNF, precum si informatii despre resursele umane (pentru persoanele cu dizabilitati, scheme de pensie, etc.).

Ele sunt realizate pentru a incuraja fiecare angajat sa devina un actor important in propria sa viata profesionala, instruirea si imbunatatirea abilitatilor sale in cadrul companiei.

In afara acestor ghiduri mai sunt accesibile si doua interfete, in functie de pozitia in schema de personal : o interfata de instruire si una de distribuire.

Prima permite managerilor sa urmareasca in timp real ce cursuri de instruire urmeaza angajatii, dar si sa verifice prezenta acestora (prin foaia de prezenta si matricea de curs)

Obiectivul celei de a doua interfete este de a urmari distribuirea documentelor, procedurilor si documentelor de calitate.

Pagina de resurse umane este un instrument accessibil oricui in scopul desavarsirii pregatirii sale profesionale si este permanent actualizata.