Calitatea si vanzarea produselor

» Calitatea si vanzarea produselor

4

SNF este cel mai important producator mondial de coagulanti si floculanti organici pentru tratarea apei si furnizeaza prin reprezentantele sale (inclusiv FLOCHEM Industries SRL in Romania) produse si servicii in intreaga lume, avand ca preocupare de baza mentinerea unei inalte calitati a acestora.

Firma dispune de un sistem integrat de management calitate (ISO 9001) / mediu (ISO 14001) / siguranta si securitate ocupationala (OHSAS 18001), pentru intregul ciclu cercetare – productie – distributie. In aplicarea acestuia se dispune de o ampla banca de date bazata pe experienta proprie, de echipe tehnice cu bogata experienta profesionala si instruite pentru a asigura utilizarea, distribuirea si vanzarea produselor.

Pentru a se asigura cele mai bune conditii in relatia cu clientii, SNF a pus la punct proceduri specifice pe intregul circuit de productie, incepand cu primirea comenzilor de la clienti. Prima prioritate a SNF este satisfactia clientului, de aceea conducerea SNF a elaborat un set de ghiduri si de proceduri in scopul eficientizarii transmiterii raspunsului la intrebarile clientilor.

Se asigura astfel un raspuns simplu, rapid, in acord cu legislatia in vigoare si la cel mai mic pret pentru cumparator.

Un rol esential il are obtinerea produselor finite si controlul calitatii acestora. Produsele sunt fabricate conform unor procese tehnologice bine definite (aplicand de fiecare data acelasi proces de productie pentru fiecare produs in parte), a caror eficienta este masurata prin indicatori specifici.

Pentru fiecare lot de fabricatie, se preleveaza o proba reprezentativa, care este transmisa laboratoarelor de control al calitatii (se realizeaza un control de 100% asupra produselor finite, toate loturile produse fiind sistematic controlate in laboratoarele de analize). Acest control este efectuat de catre personal de laborator instruit si autorizat, prin metode de analiza prevazute in sistemul de control al calitatii.

Probele de produs analizat sunt arhivate (si pastrate pentru o perioada cel putin egala cu durata de viata a produsului) si toate rezultatele analizelor efectuate sunt inregistrate pe suport electronic si arhivate.

Pe baza comparatiei intre rezultatele analizelor si instructiunile de control din caietele de sarcini, se stabileste daca produsul analizat este conform (caz in care produsul este livrat sau depozitat) sau neconform (caz in care produsul este imediat marcat cu o eticheta colorata si separat, pentru a preveni utilizarea sau livrarea sa din greseala). Prin acest sistem de identificare si trasabilitate este astfel posibil ca in orice moment sa se stie daca un produs finit este sau nu conform.

Pentru contractarea, vanzarea si livrarea produselor sunt de asemenea stabilite conditii clare, conform prevederilor din specificatiile comerciale si tehnice ale produselor. Producatorul furnizeaza, la cerere, recomandarile si asistenta tehnica necesare.

In cazul unor reclamatii referitoare la calitatea sau performantele produselor (fundamentate pe raportul unui expert acceptat de ambele parti) se aplica prevederile prevazute in procedurile sistemului de management al rezolvarii reclamatiilor clientilor. Acest sistem a fost implementat in scopul asigurarii fidelitatii clientilor, considerandu-se ca fiecare observatie primita de la clienti poate fi o sursa care contribuie la imbunatatirea sistemului. Ca urmare, sunt inregistrate nemultumirile fiecarui client, se gaseste o solutie pentru problema sesizata si se aplica actiuni corective, care sunt apoi implementate si incluse in proces, pentru a preveni repetarea acestora. Actiunile corective necesare sunt stabilite conform sistemului AQSE (actiuni pentru asigurarea calitatii si protectiei mediului).

Procesarea reclamatiei clientului este inregistrata si verificata folosind un program software brevetat, care permite obtinerea de date statistice si analizarea conditiilor de cauzalitate si a altor indicatori.